About Me

My Photo
Cinta kau dan aku Takkan mungkin bersatu Untuk saat ini di dunia ini Mungkin kita bersama Nanti di atas sana Biar ku setia menjaga cintamu Selamanya

Sunday, March 10, 2013

My Future Imam.



Bukan senang nak capture video, masa My future Imam tengah recite bacaan solat. Every time mummy ambil kamera dia akan stop baca dan buat-buat tidur, buat-buat diam...baring atas sejadah. Since that, bila mummy nampak Nadim masuk toilet ambil wuduk, dan cari sejadah, mummy akan buat-buat tak nampak.

Mummy pretend, mummy tak perasan dia buat apa, sebab Nadim ni jenis pemalu tak suka orang tengok dia buat apa....then bila dia start angkat Takbir.. "Allahhu Akhbar.................!!" dari jauh mummy pasang telinga mendengar setiap bacaannya. Masyaallah, such a cute and beautiful voice,as a mother, i am absolutely speechless.Alhamdulillah, lepas 2 bulan dekat BBIM TTDI, Nadim dah boleh hafal sikit setiap bacaan solat, dah tahu masa apa nak baca apa.... rasa macam senangnya unties kat BBIM tuh mengajar depa... kalau mummy ajar kat rumah tuh, tak mau ikut pun..main-main lagi ada...:P

Masa mummy tengah menaip ni, Nadime baru terjaga dari tidur, then dia dengar Azan Asar, Nadim terus bangun, dia kata kat mummy dia nak solat, mummy cakap okay, tapi Nadim terus kejut daddy yang tengah tidur atas katil tu & to my surprise nadim cakap macam ni...

" Daddy, get up don't lie. Don't sleep, don't sleep. Take wuduk..Take wuduk. Allah said if u dont want to solat Allah don't want to give u sisters...." 

 - huhu nampak sangat dia nak adik perempuan. Nangis lah mummy macam ni....:((
 

2 comments :

NARDtheNERD said...

comelnya nadime. :)

Dayah said...

Salam Kak,

So cute...and you're so lucky to have him. May Allah bless him towards his life. Muah for nadim comel.

Followers