About Me

My Photo
Cinta kau dan aku Takkan mungkin bersatu Untuk saat ini di dunia ini Mungkin kita bersama Nanti di atas sana Biar ku setia menjaga cintamu Selamanya

Saturday, November 24, 2012

Happy cooking time!!!

Assalammulaikum,

I love Daiso!! Siapa tak tahu Daiso angkat tangan...Alah Daiso kedai Japan yang semua barang dia 5 hengget tu....ada dekat E-curve, ada dekat One Utama... Tapi mumy suka pergi yang dekat One Utama, tak serabut susunan dia, senang nak pilih2 menda...:))

Cantik tak sticker tuh, sangat ceria... kan... senang hati nak masak jadinya... sticker ni boleh lekat dekat belakang/atas dapur gas...so xdelah minyak-minyak tu kena dekat jubin putih...kadang-kadang kalau kena kunyit or cili tumisan yang warna merah pekat bila terpercik, kotoran dia susah nak hilang..... sekarang tidak lagi...!!!! yerla sebab dapur rumah kita dapur murah jer... tak ada penyedut asap semua tu... so cepat kotor...

Ada banyak corak, tapi berkenan dekat corak bunga ni..sesuailah dengan jiwa mummy yang masik keanak-anakkan....:)) ( perasan!!!)

So dah ada mood nak masak untuk malam ni? Kalau xde meh kita carik idea...

Ikang Goreng dengan Sambal Udang??? 

Wet Butter Chiken maybe? Xde bahan?
Ketam Merah menyala??? 

Sotong Sumbat???
Or Mamak style kari Ayam?? sedap makan dengan nasik panas..
mak mertua lalu pun tak nampak ni...hihi..

Nasi Lemak Ayam Rempah??            

Apa-apapun masaklah dengan kasih sayang ok.... Mummy kalau tak ade idea nak masak..mummy akan tanya daddy... Nanti daddy cakap.. "U masaklah apa-apa mi... i makan jer..."
Huishh..tak membantu langsung kan.... 

Tapi kalau tanya Nadime kan....best sikit..Nadime ni dia suka melayan mummy sikit...kalau tanya
" abang, abang nak makan apa malam ni...??
Nanti dia lari-lari pergi kat kaunter Order mummy... nak tahu kat mana? ni ha kat sini...

Dia bukak tingkap kayu tu....then dia cakap...
"Mamak , kasik nasi goreng cina satu...cepat sikit boleh?? saya dah lapar ni..."
" dan  teh oh es satu...."

Ahahahha.... tu sebab sayang gila kat Nadime...:))

So dah tahu apa nak makan malam ni?? Mummy tak perlu masak malam ni, sebab malam ni ada wedding Xroomate dekat UTM dulu...lama gila tak jumpa dia... dekat 10 tahun...:))

So dari tadi duk try2 baju apa nak pakai.... dia buat wedding malam....

kalau pakai baju Lace hitam ni ok tak??

Hai..saya Ayu, 
dah lama tak nampak tuan tanah kan... sesekali nak jugak interprem....
:))

Bye....

8 comments :

CT said...

Hihihi..cantik...slim melim..:)

Mayyonnizz said...

Hihi tengkiu Ct... Tengkiu salu dtg n komeng kt sini :))

Fifi Nadhrah said...

cantikk.. btw.. saye suke jugak menabung di daiso.. beli bento..

ieda said...

best dapat anak keletah macam nadime...tak sunyi hidup...dahla sweet..

Misz Pinkie Winkie said...

hye mummy alanna..baru baca blog awak...mengikuti dan terus mengikuti..
salam kenal dari amie faliqq

Misz Pinkie Winkie said...

hai mummy..
salam kenal..mengikuti dan terus mengikuti blog awak..
-amie faliqq-

Firas Ibu said...

Sweet...ayu kite same...anak tgu kite kat syurga...selalu mengikuti blog.utk cari kekuatan

Firas Ibu said...

Sweet..ayu kite same ada anak yg menunggu di syurga..selalu ikut blog ayu..utk cari kekuatan...

Followers