About Me

My Photo
Cinta kau dan aku Takkan mungkin bersatu Untuk saat ini di dunia ini Mungkin kita bersama Nanti di atas sana Biar ku setia menjaga cintamu Selamanya

Saturday, June 22, 2013

Adrenaline rush in Langkawi.

Salam semua...mak ai bersawang dah blog ni....:P

Yer i tahu...huhu...siapa yang tak pernah pergi Langkawi kan??? ....
Tapi  I memang tak pernah, Nadim tak pernah, daddy pun tak pernah.. 
this is our first time there.
Kira normal lah tukan kalau pergi Langkawi, mesti pergi pantai Chenang, Dayang Bunting,  Underwaterworld, Cable car.. kira macam tuh tempat Langkawi Most Wanted lah kan.. 
tapi we all lain sikit... we all pergi sebahagian je dari tempat tuh... Beras Tebkar, Makam Mahsuri tak pergi, malas sangat nak pergi round2 tengok2 jer....sebab tujuan utama kami pergi sana untuk buat  something else..Yehaaaa!!! 

I think it is no need for me to story the mori.. satu persatu lah k... 
but very the down, down there i've got something to share with you guys.. 
especially for those who loves Adventures and extreme sports!!!! :))







And finally.........The Most  Memorable Adventure Holiday @ Langkawi..:D


Adrenaline Rush in Langkawi.

Dear, Matured Trees, Ropes, Gloves,Cables and Heights...
I don't know where to start...
 I know i hate the feelings, but deep inside U know i love the feelings.
Even more that i hate it.
First i was nervous, "OMG, do i really need to do this????!!!"'
My palms become sweaty, i get cold and i'm shivering.
Ya Allah, my legs and my thighs are cramping very bad.
And then its hits me.
I sit for a while, at the top of the green leaves.

Thinking.
But there's no TURNING BACK.
My hearts lip into my throats.
And i can feel the wonderful sounds of throbbing in my ears.
Suddenly the world slows down for that brief moment, 
but my hearts triples its speed up to catch up with time.
I don't wanna make any mistake.
I'm not committing suicide.
......

Then slowly,my feet touched down to reality, 
My normal life, 
I felt free and i felt amazed that i still survived, 
and i actually had the courage to do that. 
I did it. I really did it.

The feelings of Flying Fox & Abseiling.

Luv's,
Mummy


Sunday, June 2, 2013

Hati kering...

 Kadang-kadang, mumy rasa macam nak menangis, dan airmata ini pasti akan turun tak henti- henti. Kesedihan dalam hati ini telah  menguasai diri mumy dan ia seperti  memakan jiwa mumy dari dalam. Tapi, telah banyak yang mummy tangiskan sepanjang 3 tahun menempuh kehudupan ini, dan airmata itu seperti tidak boleh keluar lagi.. Mumy sangat berharap airmata yang dikandung ini dapat dizahirkan dengan mudah seperti waktu waktu sebelum ini...kerana itu dapat membuat mumy merasa lega. Namun apabila kesedihan sudah menjadi sebahagian dari hidup ini, maka menangis itu bukanlah lagi perkara yang mudah untuk dilakukan. Hati sudah kering... Begitu juga dengan airmata.  Jika dulu tidur berteman airmata, kini selalu tidur berteman hati yang kegelapan. Mumy benci perasaan seperti ini.    Mumy berharap sangat dapat menangis kuat-kuat ketika ini..tapi segala- galanya kering dan tiada apa lagi yg dapat mumy tangiskan... Mumy sudah tidak mampu lagi membasuh wajah ini dengan airmata.. Sebaliknya jiwa mumy yang menangis perlahan...lahan, tak siapa yang dapat mendengarnya...kecuali mumy.

Wednesday, May 8, 2013

Perkara kecil.....


Dearest...Followers,


Dalam hidup ini, terlalu mudah dan terlalu banyak yang boleh diperkatakan tentang kehebatan, 
trend masakini yang melanda. Lihat sekeliling kita, ada yang sudah menjadi rutin harian memaparkan 
kemewahan yang besar lagi extravaganza atau pula  kasih sayang romantis yang tiada batasnya.
Siapalah agaknya  yang tidak suka merasa teristimewa atau "im over the top kan?"
 Tapi hati-hati kita takkan sedar bila terjadinya takbur...
maafkanlah sekiranya ada kata-kata mummy selama ini 
pernah mencuit sedikit hati dan perasaan semua...

Tapi, satu perkara yang buat mummy sedar, dari waktu ke waktu ialah 
jangan hanya mengharapkan yang besar sehingga  terlepas memandang 
perkara yang kecil, hal yang remeh, adakalanya perkara-perkara biasa sahaja
sudah cukup untuk membuat orang yang kita sayang tersenyum.
Seperti? Seperti Nadime yang selalu membalut pemadam pensil dengan 
cebisan suratkhabar dan menghadiahkannya kepada mumy setiap kali 
menjemput mumy dari tempat kerja...:))

Adakalanya, perkara yang paling kecil, mudah dan langsung tidak memerlukan 
usahalah yang benar-benar dapat membuat sesuatu perhubungan itu kekal selamanya. 
Tapi kita lebih suka bersusah payah untuk memberi dan mengharapkan
sesuatu yang lebih besar sehingga yang kecil itu dilupakan begitu sahaja.

Kebendaan itu memang hebat, tapi bunga....bunga itu akan mati. 
‘Candle light dinner’....akan habis dimakan. 
Barang kemas akan hilang ......atau putus. 
Penulisan... akan dibaca dan mungkin juga dikecam.

Tetapi kata-kata yang ikhlas, di waktu mummy amat memerlukan, 
tidak pernah akan hilang nilainya. Sokongan yang sebenar, terutamanya ketika 
diri mummy hilang kepercayaan pada diri sendiri..... tidak akan mummy lupakan.
Harini buka blog, scroll kebawah lihat masih ada followers,
followers yang pernah mendoakan Alanna.
Terima kasih followers, mummy tak pernah sangka doas ini akan kekal.

Entah apa lagi yang menarik disini?
setelah hampir 4 tahun menulis cerita yang sama,
Yang menarik pastinya, bukanlah mummy, 
barangkali Alanna…. kehadirannya masih terasa.

 Jaga diri semua.......:))


-Luvs, mummy-

Tuesday, May 7, 2013

Forget-me-not.



This beautiful  flowers came to be known as Myosotis arvensis or Easter or 
"Forget-me-not", 
associated in the language of flowers with true love - mothers love that never dies.


Dear, Readers..

Once again, I found a few emails/ messages with questions and "luahan hati"
that I have not responded to because I wasn't aware of their existence
 Sorry about that. Insyaalah next entry nanti, i reply k... Sorry sangat.. Take Care.

*mommy_ Cha- my email is mayyonnizz@gmail.com :))

Luvs,
Ayu

Tuesday, April 16, 2013

Alanna's Tree

 
 
I think that I shall never see
A poem lovely as a tree.
A tree whose hungry mouth is prest
Against the earth’s sweet flowing breast;
A tree that looks at God all day,
And lifts her leafy arms to pray;
A tree that may in summer wear
A nest of robins in her hair;
Upon whose bosom snow has lain;
Who intimately lives with rain.
Poems are made by fools like me,
But only God can make a tree.
 
~Alfred Joyce Kilmer

Saturday, March 23, 2013

Secret party...


No other words can describe about our secret party last week but wonderful
 It was only me, daddy, you and Alanna. Four of us.We laughed until we cried, We sang "Happy Birthday" as loudly as we could, we hugged for a long time, We shared two slice of choc cake, pizza and coke,
we fed each other, we talked until late.......we watched movies until we fall asleep...

“Sometimes,' said Pooh, 'the smallest things take up the most room in your heart.” 

― A.A. Milne

Happy Birthday Ultramen
I can’t believe my baby ultramen is five!!

Sunday, March 10, 2013

Doaku malam ini...




"Ya Allah, hanya satu doaku malam ini, semoga kau mengurniakan aku, seorang Alanna lagi...Amin."

My Future Imam.



Bukan senang nak capture video, masa My future Imam tengah recite bacaan solat. Every time mummy ambil kamera dia akan stop baca dan buat-buat tidur, buat-buat diam...baring atas sejadah. Since that, bila mummy nampak Nadim masuk toilet ambil wuduk, dan cari sejadah, mummy akan buat-buat tak nampak.

Mummy pretend, mummy tak perasan dia buat apa, sebab Nadim ni jenis pemalu tak suka orang tengok dia buat apa....then bila dia start angkat Takbir.. "Allahhu Akhbar.................!!" dari jauh mummy pasang telinga mendengar setiap bacaannya. Masyaallah, such a cute and beautiful voice,as a mother, i am absolutely speechless.Alhamdulillah, lepas 2 bulan dekat BBIM TTDI, Nadim dah boleh hafal sikit setiap bacaan solat, dah tahu masa apa nak baca apa.... rasa macam senangnya unties kat BBIM tuh mengajar depa... kalau mummy ajar kat rumah tuh, tak mau ikut pun..main-main lagi ada...:P

Masa mummy tengah menaip ni, Nadime baru terjaga dari tidur, then dia dengar Azan Asar, Nadim terus bangun, dia kata kat mummy dia nak solat, mummy cakap okay, tapi Nadim terus kejut daddy yang tengah tidur atas katil tu & to my surprise nadim cakap macam ni...

" Daddy, get up don't lie. Don't sleep, don't sleep. Take wuduk..Take wuduk. Allah said if u dont want to solat Allah don't want to give u sisters...." 

 - huhu nampak sangat dia nak adik perempuan. Nangis lah mummy macam ni....:((
 

Followers